
Uzaktan Eğitim ile verilen Davranış Bilimleri programında ; öğrencilere insan davranışlarını anlamayı, bunlara psikolojik, sosyolojik, eğitimsel ve felsefi açılardan bakmayı sağlamaya dönük bir eğitim veriliyor. Program, insan davranışlarının açık bir sistem olduğunu kabul eden, sürekli kendi dinamikleri içinde gelişen ve bilimsel olduğu kadar sosyo-kültürel, felsefik ve ekolojik değişimlere de cevap veren, çok boyutlu bir platform üzerine kurulu. Bu nedenle insan davranışı bilimleri, küresel bir yaklaşımla öğrenilmesi gereken bir program olarak öğrencilere sunuluyor. Ayrıca bu programla birey-aile,birey ?çevre , birey-işyeri gibi alanlarda, katılımcının kendisi ve toplum arasındaki iletişimi kuvvetlendirmesi hedefleniyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde verilen bu programla bireylerin mesleki ve bireysel yaşamlarında kendi beklentilerine cevap verilmesi öngörülüyor.
Davranış Bilimleri, katılımcılara insan davranışlarını anlamalarını, bunlara psikolojik, sosyoljik, ve eğitsel açıdan bakmalarını sağlamak için hazırlanmış bir programdır. Program, insan davranışlarının açık bir sistem olduğunu kabul eden, sürekli kendi dinamikleri içinde gelişen ve bilimsel olduğu kadar sosyo kültürel, felsefik ve ekolojik değişimlere de cevap veren çok boyutlu bir platform üzerine kurulmuştur.Bu nedenle öğrenilmesi gereken bir program olarak hazırlanmıştır.
I. Kayıt İçin Ön Şart
Lise veya dengi okul mezunu olmak
II. Program İçin Gereklilikler
Programın tamamlanması için katılımcının 180 kredili ders alması gerekmektedir. Newport University genel yönetmeliğine göre 180 kredilik programın en az 45 kredilik kısmı İngilizce (10 kredi), Fen Bilimleri (5 Kredi) Matematik (10 kredi), Beşeri Bilimler (10 Kredi), Sosyal Bilimler (10 kredi) grubundaki derslerden oluşmalıdır. (Bkz. Ön lisans programı) Katılımcının daha önce başka üniversitelerden almış oldukları dersler toplam kredilerden düşmektedir.
|
 |
 |
Siz, sayısız konuda iyisiniz ve
iyi olmadığınızda ise, kötü değilsiniz.
Sadece oyalanıyor ve tembellik ediyorsunuz.
Ne yazık ki, geyikler kaplumbağalara çevikliği öğretemiyor.
İyiliğiniz, üstün beninize duyduğunuz özlemde saklı
ve bu özlem herbirinizde mevcut.
Ancak bazılarınızda bu özlem, yamaçların gizemini
ve ormanın ezgilerini taşıyarak, büyük bir güçle
denize doğru akan bir sel gibidir.
Ve diğerlerinde ise, dönemeçlerle ve kavislerle yolunu kaybeden,
kıyıya ulaşmadan önce oyalanıp duran durgun bir ırmağa benzer.
Yine de özlemi fazla olanın, az olana 'Neden bu kadar yavaşsın,
neden duraklıyorsun?' demesine izin vermeyin.
Çünkü gerçekten iyi olan, ne çıplak birine, `Neden elbisen yok?'
diye sorar, ne de evsiz olana 'Evine ne oldu?' der."
Halil CİBRAN, Ermiş Kitabından.
|
 |
|